Een trampoline kopen – welke trampoline kiezen?

Je wilt een trampoline kopen, maar je weet niet welke trampoline je moet kiezen? De beste trampoline voor jou, hangt af van diverse factoren die je wel in overweging dient te nemen.

Trampoline ingraven

Er zijn twee varianten trampolines: een trampoline op poten of een trampoline die je ingraaft en elke variant heeft voordelen en nadelen.

Voor een ingegraven trampoline dien je een gat in je tuin te graven waar de trampoline inpast. Daardoor vormt een trampoline meer een geheel met de tuin en is het voor kleine kinderen ook makkelijker om op de trampoline te komen, aangezien de trampoline zich nu dichter bij de grond bevindt. Als je in de winter de trampoline opbergt, dan blijf je uiteraard wel met een gat in je tuin zitten.

Trampoline op poten

Voor een trampoline op poten hoef je uiteraard geen gat te graven in je tuin, aangezien deze trampoline opgezet dient te worden. Voor de veiligheid zijn er echter wel hulpmiddelen waarmee de poten beter verankerd kunnen worden.

Een trampoline op poten is makkelijk op te bergen en is snel opgezet. Tijdens de wintermaanden kan deze trampoline ook makkelijk in de schuur gezet worden. Een trampoline op poten is echter wel hoger voor de allerkleinsten, waardoor deze variant wat minder toegankelijk is voor kleine kinderen. Er zijn echter wel trapjes beschikbaar waardoor zij toch makkelijk op de trampoline kunnen klimmen.

Vorm van de trampoline

Trampolines zijn beschikbaar in diverse vormen. De beste optie is een ronde trampoline, omdat deze een gelijkmatig springoppervlak heeft. Het kan soms een uitdaging zijn om een trampoline met een ronde vorm in een bepaalde hoek van je tuin te zetten, alhoewel de ronde trampolines meestal wel goed passen.

Er zijn ook rechthoekige trampolines en die kunnen goed in een hoek van een tuin gezet worden, maar trampolines met een dergelijke vorm hebben een kleiner springoppervlak en springen toch echt minder fijn dan de varianten met een ronde vorm.

Er is ook nog een tussenoplossing: een ovale trampoline, dat is een kruising tussen een ronde en een rechthoekige trampoline. Deze heeft echter ook een kleiner springoppervlak dan een ronde trampoline.

Maat van de trampoline

Bij het trampoline kopen dien je wel goed op de hoogte te zijn van de afmetingen van de ruimte waar je de trampoline wil plaatsen. De maat van de trampoline hangt onder andere af van de beschikbare ruimte. In een grote tuin past uiteraard een grotere trampoline. Daarnaast vergroot een grote trampoline ook het springoppervlak voor de kinderen, waardoor er een kleiner risico is dat ze tegen elkaar opspringen. Een grotere trampoline kan ook meer kinderen dragen.

Trampoline hoes

Met een afdekhoes bescherm je de trampoline tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en hagel. Daarnaast houdt een trampoline hoes ook het vuil weg bij je trampoline, waardoor het trampolinedoek minder snel slijt en de vering niet roest.

Trampoline veiligheidsnet

Een trampoline veiligheidsnet zet je rond de trampoline en daarmee voorkom je dat de kinderen van de trampoline af kunnen springen. Deze trampoline veiligheidsnetten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen op diverse manieren aan de trampoline bevestigd worden.

Trampoline kopen – trampolines brengen veel speelplezier!

Wil je een trampoline kopen? Trampolines brengen de kinderen veel speelplezier en je zult ongetwijfeld genieten van deze aankoop! Breng echter wel vantevoren goed jou specifieke situatie, eisen en wensen in kaart om de perfecte trampoline voor jouw omstandigheden te kiezen!

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *