5 argumenten om houten speelgoed te kiezen

Er is tegenwoordig zoveel houten speelgoed beschikbaar, dat het een uitdaging is om door de bomen het bos te zien. Al honderden Jaren groeien kinderen op met houten speelgoed en het blijft onverminderd populair. Maar wat zijn de voordelen van houten speelgoed?

Vijf redenen om houten speelgoed te kiezen:

Houten speelgoed is duurzaam

Houten speelgoed is stevig, robuust en daardoor ook duurzaam. Speelgoed gemaakt van hout is over het algemeen wel duurder dan de plastic varianten, maar door de stevigheid van het houten speelgoed gaat ook minder snel kapot en slijt het minder snel. Het is daarom ook geen verrassing dat kinderdagverblijven en scholen met name houten speelgoed aanschaffen, dit gaat immers jaren mee!

Dit is overigens niet de enige reden waarom houten speelgoed duurzaam is. Veel houten speelgoed wordt van rubberbomen gemaakt. Deze bomen stoppen na ongeveer 15 jaar met het produceren van rubber en vroeger werden deze bomen dan verbrand. Tegenwoordig wordt het hout van de rubberbomen gebruikt om leuk en mooi houten speelgoed te produceren.

Houten speelgoed stimuleert de fantasie

Het is een bekend gegeven dat houten speelgoed veel meer de verbeelding en fantasie van kleine kinderen stimuleert. Modern speelgoed heeft vaak technische snufjes, opvallende kleuren, geluidjes in alle toonsoorten en knipperende lampjes. Houten speelgoed is over het algemeen simpeler en eenvoudiger, maar daarmee wordt juist de creativiteit, fantasie en verbeelding van kinderen gestimuleerd.

Houten speelgoed is tijdloos

Onder andere door de eenvoudige en simpele vormgeving van houten speelgoed is het tijdloos en gaat het jaren, soms van de ene generatie op de andere, mee. Kinderen vinden het nog altijd leuk om bijvoorbeeld met houten blokken, houten puzzels of houten keukentjes te spelen, net als de vele generaties voor hen.

Houten speelgoed is veilig

Houten speelgoed is veiliger dan de meeste plastic varianten. Hout is een natuurlijk materiaal, dus er hoeven geen schadelijke stoffen gebruikt te worden bij de productie ervan, wat dus ook gewoon beter is voor het milieu. Door de stevigheid van het houten speelgoed breken er ook minder snel onderdelen van het speelgoed, die de kids in zouden kunnen slikken.

Houten speelgoed is mooi

Houten speelgoed is naast de bovenstaande redenen ook gewoon mooi! Houten speelgoed is fraai vormgegeven en heeft veelal mooie kleuren. Kinderen spelen graag met dit soort speelgoed.

Waarom houten speelgoed?

Waarom houten speelgoed? Deze vraag kan simpel met bovenstaande argumenten beantwoord worden; houten speelgoed is duurzaam, stimuleert de creativiteit en actieve geest van kinderen, gaat jarenlang mee, soms zelfs van generatie op generatie, het is veiliger dan de plastic varianten en uiteraard is houten speelgoed mooi!

Neem een kijkje in ons uitgebreide aanbod aan houten speelgoed:

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *